• Najsvežije na sajtu

 • CPG portali

 • « | Početak | »

  Škola za novinare i urednike CPG! Teodora Ž. Janković: Potrebni su nam novinari koji će da informišu, edukuju i oblikuju javnu reč bez obzira na izazove

  jelena.jovicic | 19. February 2016

  teodora

  Prolećni semestar Škole za novinare i urednike u Color Press Grupi počinje u subotu 5. marta. Ovog semestra biće upisana 20. generacija Škole.

  “Color Press Grupa” kao najveći izdavač magazina u regionu sa 64 izdanja i 11 internet portala i 70 konferencija i različitih događaja u 6 republika bivše Jugoslavije, svake godine zapošljava određen broj novih novinara i urednika koji kasnije rade na nekom od projekata i izdanja unutar grupe.

  Prednost pri zapošljavanju imaju kanidati koji prođu Školu za novinare i urednike CPG u kojoj polaznici kroz 55 časova u toku tri meseca prolaze sve najznačajnije segmente rada unutar sistema kompanije i prilagođavaju se za način rada u showbizz i lifestyle magazinima čijim izdavanjem se CPG bavi.

  Ovog semestra jedan od predavača biće i novinarka Teodora Ž. Janković.

  Šta će polaznici moći da nauče na vašim časovima?

  – Polaznici će na mom master kurs-u ili jednom predavanju, moći da dobiju samo osnovne podatke o tome šta je važno prilikom rada i izveštavanja u društvenoj oblasti kulture, u formalnim novinskim oblicima- vest, izveštaj, reportaža, komentar, prilagođenim radu u tabloidnoj publishing industriji.

  Kakvi novinari su potrebni Srbiji danas i u budućnosti?

  – Iako situacija u stvarnosti pokazuje da Srbiji nisu potrebni novinari, ipak verujem da će čist mazohizam, goniti struku da u njoj ostane par “svetlijih” primera, odnosno potpisa. Ukoliko pak, treba da napišem, nešto “novogovornom” prihvatljivo-eu jezičkom mantrom, reći ću da su Srbiji danas potrebni jedino novinari koji su nepotkupljivi, a koji uvažavaju svog poslodavca. Koji razlikuju pi-ar od informacije od društvenog značaja i koji će, uprkos egzistencijalnim i estetičko-etičkim izazovima u kojima se struka nalazi, ipak odlučiti da nastave da informišu, edukuju i oblikuju javnu reč, bez obzira na ishodište i rezultate svoga rada.

  Šta biste poručili novim i budućim polaznicima CPG škole?

  – Polaznicima i mladima u Školi novinarstva CPG, poručujem da budu uporni, zaintrigirani, ljubopitljivi preko svake mere i oko svega, i vazda svesni, da istinska posvećenost poslu i struci, donosi prepoznatost ali ne i bogatstvo.

  Časove grupama od 12 do 15 polaznika drže dugogodišnji urednici, redaktori i novinari Color Press Grupe Lidija Ćulibrk, Jelena Bačić-Alimpić, Robert Čoban, Mirjana Pantoš, Angelina Čakširan, Aida Bajazet, Žikica Milošević, Jasmina Ubiparip, ali i kolege iz drugih medija: Aleksandar Filipović, Jakša Šćekić, Marina Kosanović, Vesna de Vinča, Eržika Pap Reljin, Branka Opranović, Zoran Torbica i mnogi drugi.

  Časovi se održavaju subotom od 10,00 do 15,15 u prostorijama Color Press Grupe, Temerinska 102, Novi Sad.
  11 subota po 5 časova – 55 časova:

  10,00 – 12,00 – 1-2. čas
  Pauza 15 min
  12,15 – 13,15 – 3. čas
  13,15 – 15,15 – 4-5. čas

  PARTICIPACIJA: 9.900 dinara + PDV = 11.880 RSD

  Color Press Grupa stipendira sa po jednom školarinom jednog polaznika/polaznicu romske nacionalnosti i jednog polaznika sa invaliditetom.
  Uplatnicu možete preuzeti ovde.

  Nakon što uplatite participaciju – fotografišite ili skenirajte overenu uplatnicu i zajedno sa svojim ličnim podacima (Ime i prezime, datum i mesto rođenja, završene škole, poznavanje jezika, eventualno radno iskustvo i mobilni telefon) i jednom Vašom fotografijom pošaljite na mail adresu: SkolaCPG@gmail.com

  Broj mesta je ograničen.

  Sva pitanja u vezi CPG škole možete da šaljete na mail SkolaCPG@gmail.com

  Rubrike: Predavači | Comments Off on Škola za novinare i urednike CPG! Teodora Ž. Janković: Potrebni su nam novinari koji će da informišu, edukuju i oblikuju javnu reč bez obzira na izazove

  Komentarisanje je za sada onemogućeno.