• Najsvežije na sajtu

 • CPG portali

 • « | Početak | »

  U toku upis u Školu za novinare – Branislava Opranović: Mlade treba slušati i čuti šta žele, a to im pružiti posvećeno, iskreno, jasno, glasno, bez ulepšavanja!

  jelena.jovicic | 22. September 2017

  branislava-opranovic2

  Škola za novinare i urednike u magazinima i na portalima, pod novim nazivom “New Media Education Centre“, počeće 30. septembra, a upis nove generacije je u toku.

  “New Media Education Centre” organizuju kompanije Color Media Communications i Ninamedia.

  Color Media Communications u svom portfoliju ima četiri portala, jedan magazin i preko 70 događaja, konferencija i festivala. Ninamedia je kompanija koja se bavi praćenjem i analizom medijskog sadržaja, kao i organizacijom različitih događaja i festivala.

  Kroz Školu za novinare i urednike do sada je prošla 21 generacija polaznika, a najuspešniji u generaciji dobili su posao na portalima, u magazina ili organizaciji konferencija i festivala.

  Razgovarali smo sa novinarkom Branislavom Opranović, jednom od predavača u Školi za novinare i urednike:

  Šta je polaznike CPG škole najviše interesovalo prethodnih semestara? “Pronalaženje teme” jedan je od najbitnijih segmenata vašeg časa. Da li ćete tome posvetiti najviše pažnje i ovogo semestra?

  – Nije tačno da su sva današnja “deca” (čitaj mladi ljudi), te i ona koja žele da postanu novinari, površna i neobrazovana. Moje iskustvo, a na osnovu mojih predavanja i pitanja mladih ljudi, polaznika i vaše CPG škole kazuju da: decu treba slušati i čuti šta oni žele i pružiti im to što žele posvećeno, iskreno, jasno, glasno, bez ulepšavanja, foiliranja, laganja… Polaznike CPG škole najviše je interesovalo: Kako da postanem dobar novinar, kako da izbegnem zahteve i teror političkih i raznih drugih uticaja, koji ometaju moj rad po pravilima profesije. Drugo pitanje: Kako i gde da se zaposlim. Svim mojim djacima uvek dam sve svoje kontakte – broj telefona, mejl … Želim da čujem i znam kako su, šta rade… Najvažnija poruka: Zovite me kad god hoćete, u ponoć u podne, pitajte… Ako mogu da pomognem, biću srećna! Nema predavanja, ili završetka semestra u novinarskim školama, na kursevima, treninzima… a, da ne primim, ne jedno, pismo tih mladih ljudi sa ova dva pitanja! Odgovori na ova pitanja, biće i osnov mojih predavanja i u narednom semestru škole.

  Šta biste poručili novim i budućim polaznicima CPG škole?

  – Poruka: Neće ovo vreme, pogubno za našu profesiju, trajati večno – borićemo se i izboriti za naš zanat i našu misiju! U međuvremenu morate, zbog vas samih, a i kako vas dobra vremena ne bi zatekla nespremne: Čitati i raditi i pisati i izveštavati i boriti se, i ne smete ćutati, nikada!

  Časove grupama od 12 do 15 polaznika drže dugogodišnji urednici, redaktori i novinari Color Media Communications i Color Press Grupe Lidija Ćulibrk, Jelena Bačić-Alimpić, Robert Čoban, Mirjana Pantoš, Angelina Čakširan, Aida Bajazet, Žikica Milošević, Jasmina Ubiparip, ali i kolege iz drugih medija: Aleksandar Filipović, Jakša Šćekić, Marina Kosanović, Slobodan Savić, Vesna de Vinča, Eržika Pap Reljin, Branka Opranović i mnogi drugi.

  Časovi se održavaju subotom od 10,00 do 15,15 u prostorijama Ninamedije, Vojvode Mišića 9, Novi Sad i polaznici će proći ukupno 55 časova.

  Sve informacije pronađite na zvaničnom sajtu www.novinarskaskola.rs

  Rubrike: Predavači | Comments Off on U toku upis u Školu za novinare – Branislava Opranović: Mlade treba slušati i čuti šta žele, a to im pružiti posvećeno, iskreno, jasno, glasno, bez ulepšavanja!

  Komentarisanje je za sada onemogućeno.