• Najsvežije na sajtu

 • CPG portali

 • « | Početak | »

  Škola za novinare i urednike CPG! Lidija Ćulibrk: Bez obzira na razvoj tehnologije, neko će uvek morati da stvara kontent

  jelena.jovicic | 16. February 2016

  lidija3

  Prolećni semestar Škole za novinare i urednike u Color Press Grupi počinje u subotu 5. marta. Ovog semestra biće upisana 20. generacija Škole.

  “Color Press Grupa” kao najveći izdavač magazina u regionu sa 64 izdanja i 11 internet portala i 70 konferencija i različitih događaja u 6 republika bivše Jugoslavije, svake godine zapošljava određen broj novih novinara i urednika koji kasnije rade na nekom od projekata i izdanja unutar grupe.

  Prednost pri zapošljavanju imaju kanidati koji prođu Školu za novinare i urednike CPG u kojoj polaznici kroz 55 časova u toku tri meseca prolaze sve najznačajnije segmente rada unutar sistema kompanije i prilagođavaju se za način rada u showbizz i lifestyle magazinima čijim izdavanjem se CPG bavi.

  I ovog semestra jedan od predavača biće i Lidija Ćulibrk, glavna i odgovorna urednica magazina “Lepota i zdravlje”.

  Šta će polaznici moći da nauče na vašim časovima?

  – Kako izgleda rad na lajfstajl magazinu Lepota&Zdravlje, šta sve obuhvata, koje su sve aktivnosti, promocije i događaji uključeni i neophodni da bi brend uspeo da opstane. Kako izabrati teme, kako ih upakovati i plasirati na uvek nov način. Kako promovisati trendove u zemlji u kojoj nema novca ni za ono najosnovnije. Sve su to izazovne teme.

  Kakvi novinari su potrebni Srbiji danas i u budućnosti?

  – Danas i uvek su potrebni hrabri i kreativni novinari. Entuzijasti koji će otići na teren, pronaći temu, pronaći sagovornike, sagledati priču iz više uglova, na kraju, postaviti svoju temu kao društveni problem i raditi na njegovom rešavanju ili pozvati one koji su odgovorni da rade na tome.

  Šta biste poručili novim i budućim polaznicima CPG škole?

  – Iako to možda sada ne izgleda tako ali obrazovani, srčani i vredni novinari će uvek biti potrebni bez obzira da li će svoje tekstove pisati na glinenoj pločici, žutom papiru, u tweetu ili blogu ili ko zna čemu što nam još donosi budućnost. Ali neko će morati da stvara kontent. Biće to uvek novinari. Važno je i znati da ste odgovorni za kontent koji stvarate i da treba da mislite kakve su šire implikacije onoga što radite i čime se bavite i koliko to doprinosi razvoju društva u kom živite, sveta pa i vašeg ličnog dobra.

  Časove grupama od 12 do 15 polaznika drže dugogodišnji urednici, redaktori i novinari Color Press Grupe Lidija Ćulibrk, Jelena Bačić-Alimpić, Robert Čoban, Mirjana Pantoš, Angelina Čakširan, Aida Bajazet, Žikica Milošević, Jasmina Ubiparip, ali i kolege iz drugih medija: Aleksandar Filipović, Jakša Šćekić, Marina Kosanović, Vesna de Vinča, Eržika Pap Reljin, Branka Opranović, Zoran Torbica i mnogi drugi.

  Časovi se održavaju subotom od 10,00 do 15,15 u prostorijama Color Press Grupe, Temerinska 102, Novi Sad.
  11 subota po 5 časova – 55 časova:

  10,00 – 12,00 – 1-2. čas
  Pauza 15 min
  12,15 – 13,15 – 3. čas
  13,15 – 15,15 – 4-5. čas

  PARTICIPACIJA: 9.900 dinara + PDV = 11.880 RSD

  Color Press Grupa stipendira sa po jednom školarinom jednog polaznika/polaznicu romske nacionalnosti i jednog polaznika sa invaliditetom.
  Uplatnicu možete preuzeti ovde.

  Nakon što uplatite participaciju – fotografišite ili skenirajte overenu uplatnicu i zajedno sa svojim ličnim podacima (Ime i prezime, datum i mesto rođenja, završene škole, poznavanje jezika, eventualno radno iskustvo i mobilni telefon) i jednom Vašom fotografijom pošaljite na mail adresu: SkolaCPG@gmail.com

  Broj mesta je ograničen.

  Sva pitanja u vezi CPG škole možete da šaljete na mail SkolaCPG@gmail.com

  Rubrike: Predavači | Comments Off on Škola za novinare i urednike CPG! Lidija Ćulibrk: Bez obzira na razvoj tehnologije, neko će uvek morati da stvara kontent

  Komentarisanje je za sada onemogućeno.