• Najsvežije na sajtu

 • Kalendar objava

  July 2017
  M T W T F S S
  « Mar    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • CPG portali

 • « | Početak | »

  U toku upis u Školu za novinare – Žikica Milošević: Polaznici će naučiti kako se pišu putopisi i uređuju travel časopisi!

  jelena.jovicic | 09. March 2017

  Prolećni semestar Škole za novinare i urednike u Color Press Grupi počinje u subotu 11. marta. Ovog semestra biće upisana 22. generacija Škole.

  Color Press Grupa kao najveći izdavač magazina u regionu sa 64 izdanja i 11 internet portala i 70 konferencija i različitih događaja u 6 republika bivše Jugoslavije, svake godine zapošljava određen broj novih novinara i urednika koji kasnije rade na nekom od projekata i izdanja unutar grupe. Prednost pri zapošljavanju imaju kanidati koji prođu Školu za novinare i urednike CPG u kojoj polaznici kroz 55 časova u toku tri meseca prolaze sve najznačajnije segmente rada unutar sistema kompanije i prilagođavaju se za način rada u showbizz i lifestyle magazinima čijim izdavanjem se CPG bavi.

  Iz svake generacije 4-5 najuspešnijih polaznika dobije posao u CPG. Sve informacije o upisu pronađite na zvaničnom sajtu www.novinarskaskola.rs

  Razgovarali smo sa Žikicom Miloševićem, glavnim i odgovornim urednikom magazina “Diplomacy & Commerce” i “Hello! Travel”, kao i jednim od predavača u Školi za novinare i urednike:

  Šta polaznici CPG Škole za novinare i urednike mogu da očekuju od vaših časova?

  – Mogu da očekuju da će naučiti kako se pišu putopisi, šta čini razliku u današnjem novinarstvu u odnosu na stare putopisne novinare, koja je veza novinarstva i putopisne književnosti i šire, šta uopšte novinarstvo znači u današnjem, promenjenom svetu u kome internet čini da svako može biti objavljen.

  Da li su prethodni polaznici zainteresovani za turističko novinarstvo i šta ih najviše zanima?

  – Jesu, jer to je možda i najlepše novinarstvo, većina ljudi voli da putuje, nije stresno kao jurenje za aktuelnim vestima, postoji odmak u vremenu između putovanja i putopisa, a najbezopasnije je jer malo koga možete da “iznervirate”, kao što možete u politici, recimo. Sve zavisi od karaktera, neki bi bili u tabloidima, neki u kuvanju, neki u putopisima, neki bi pisali umne kolumne. Svako ulazi u novinarstvo da bi radio ono što želi.

  Gde vidite budućnost putopisa? Da li su to samo blogovi?

  – Nikako, ništa ne može zameniti kvalitet slike na papiru i časopis u ruci. Tradicionalno se travel časopisi čuvaju kao knjige, ostali se možda i bacaju, ali ovi ne. Oni su kao knjige. Pre će nestati internet.

  Šta biste poručili budućim polaznicima Škole za novinare?

  – Da slede svoje snove, ali da budu spremni da budu fleksibilni, jer će biti bolji ako usvoje i tuđ manir. To je kao gluma neki put, ili muzika. Dobro je biti svoj, najbitnije, ali je važno imati i tehniku i dijapazon izražavanja i van svog karaktera.

  Časove grupama od 12 do 15 polaznika drže dugogodišnji urednici, redaktori i novinari Color Press Grupe Lidija Ćulibrk, Jelena Bačić-Alimpić, Robert Čoban, Mirjana Pantoš, Angelina Čakširan, Aida Bajazet, Žikica Milošević, Jasmina Ubiparip, ali i kolege iz drugih medija: Aleksandar Filipović, Jakša Šćekić, Marina Kosanović, Vesna de Vinča, Eržika Pap Reljin, Branka Opranović i mnogi drugi.

  Časovi se održavaju subotom od 10,00 do 15,15 u prostorijama Ninamedie, Vojvode Mišića 9, Novi Sad.

  Sve informacije pronađite na zvaničnom sajtu www.novinarskaskola.rs

  Rubrike: Predavači | Comments Off on U toku upis u Školu za novinare – Žikica Milošević: Polaznici će naučiti kako se pišu putopisi i uređuju travel časopisi!

  Komentarisanje je za sada onemogućeno.