• Najsvežije na sajtu

 • CPG portali

 • « | Početak | »

  Škola za novinare i urednike CPG! Jakša Šćekić: Budite uvek radoznali, to je nešto najlepše u novinarskoj profesiji

  jelena.jovicic | 13. February 2016

  jaksa

  Prolećni semestar Škole za novinare i urednike u Color Press Grupi počinje u subotu 5. marta. Ovog semestra biće upisana 20. generacija Škole.

  “Color Press Grupa” kao najveći izdavač magazina u regionu sa 64 izdanja i 11 internet portala i 70 konferencija i različitih događaja u 6 republika bivše Jugoslavije, svake godine zapošljava određen broj novih novinara i urednika koji kasnije rade na nekom od projekata i izdanja unutar grupe.

  Prednost pri zapošljavanju imaju kanidati koji prođu Školu za novinare i urednike CPG u kojoj polaznici kroz 55 časova u toku tri meseca prolaze sve najznačajnije segmente rada unutar sistema kompanije i prilagođavaju se za način rada u showbizz i lifestyle magazinima čijim izdavanjem se CPG bavi.

  I ovog semestra jedan od gostujućih predavača biće Jakša Šćekić, novinar, urednik i producent.

  Šta polaznici mogu da nauče na vašim časovima?

  – Mogu da čuju jedno veliko iskustvo, mogu da nauče zašto da zavole novinarstvo, kako da novinarstvo postane strast, kako da misle svojom glavom, kako da postanu pripovedači za svoje priče, kako moraju da pišu samo istinu i ništa drugo, kako treba biti hrabar, i ne sklapati kompromise u poslu.

  Kakvi novinari su potrebni Srbiji danas i u budućnosti?

  – Danas su potrebni novinari koji mnogo čitaju, koji mnogo znaju, novinari koji su ne samo specijalisti za neku oblast, već novinari koji imaju subspecijalizaciju, novinar koji su hrabri, novinari koji su radoznali, ali nita im to neće vredeti, ako nemaju urednike koji imaju te osobine.

  Šta biste poručili novim i budućim polaznicima CPG škole?

  – Da misle svojom glavom, da mnogo čitaju i da stalno uče, da budu otvoreni za sve ideje , događaje, pojave, da vole profesiju i da uvek budu radoznali jer je to najlepše u ovoj profesiji.

  Časove grupama od 12 do 15 polaznika drže dugogodišnji urednici, redaktori i novinari Color Press Grupe Lidija Ćulibrk, Jelena Bačić-Alimpić, Robert Čoban, Mirjana Pantoš, Angelina Čakširan, Aida Bajazet, Žikica Milošević, Jasmina Ubiparip, ali i kolege iz drugih medija: Aleksandar Filipović, Jakša Šćekić, Marina Kosanović, Vesna de Vinča, Eržika Pap Reljin, Branka Opranović, Zoran Torbica i mnogi drugi.

  Časovi se održavaju subotom od 10,00 do 15,15 u prostorijama Color Press Grupe, Temerinska 102, Novi Sad.
  11 subota po 5 časova – 55 časova:

  10,00 – 12,00 – 1-2. čas
  Pauza 15 min
  12,15 – 13,15 – 3. čas
  13,15 – 15,15 – 4-5. čas

  PARTICIPACIJA: 9.900 dinara + PDV = 11.880 RSD

  Color Press Grupa stipendira sa po jednom školarinom jednog polaznika/polaznicu romske nacionalnosti i jednog polaznika sa invaliditetom.
  Uplatnicu možete preuzeti ovde.

  Nakon što uplatite participaciju – fotografišite ili skenirajte overenu uplatnicu i zajedno sa svojim ličnim podacima (Ime i prezime, datum i mesto rođenja, završene škole, poznavanje jezika, eventualno radno iskustvo i mobilni telefon) i jednom Vašom fotografijom pošaljite na mail adresu: SkolaCPG@gmail.com

  Broj mesta je ograničen.

  Sva pitanja u vezi CPG škole možete da šaljete na mail SkolaCPG@gmail.com

  Rubrike: Predavači | Comments Off on Škola za novinare i urednike CPG! Jakša Šćekić: Budite uvek radoznali, to je nešto najlepše u novinarskoj profesiji

  Komentarisanje je za sada onemogućeno.