• Najsvežije na sajtu

 • CPG portali

 • « | Početak | »

  Polaznicima Škole za urednike i novinare Color Press Grupe predavali novinari Jakša Šćekić i Slobodan Savić!

  jelena.jovicic | 24. October 2016

  4

  U prostorijama Color Press Grupe u Novom Sadu u toku je jesenji semestar Škole za urednike i novinare Color Press Grupe. Naredna tri i po meseca 11 polaznika Škole prisustvovaće predavanjima kolega i urednika iz Color Press Grupe, kao i novinara iz drugih medijskih kuća.

  Proteklog vikenda polaznici su imali prilike da prisustvuju predavanjima novinara Jakše Šćekića i Slobodana Savića.

  3

  Novinar Jakša Šćekić tokom svoje bogate karijere radio je na Radio televiziji Beograd, Večernjim novostima, učestvovao je u osnivanju Trećeg kanala, a radio je i kao producent za britanski Skaj i izveštač sa ratom zahvaćenih područja. Polaznici su saznali mnoge detalje iz 40 godine duge novinarske karijere, kao i deo čarolije i energije koja je potrebna za novinarstvo.

  2

  Slobodan Savić je novinar RTS-a, autor mnogih emisija iz kulture, jedna od njih je i “Čitanje pozorišta”, od 1989. godine obavljao niz odgovornih dužnosti u RTS-u. Diplomirao je opštu književnost i teoriju književnosti na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Objavio je četiri knjige i više desetina tekstova u vodećim domaćim novinama i magazinima. Član je Udruženja pozorišnih kritičara i teatrologa. Polaznici su razgovarali sa Slobodanom o konkretnim sadržajima koji se iz kulture mogu plasirati, a da ujedno budu prijemčivi široj publici.

  1

  Narednih nedelja polaznicima će predavati Lidija Ćulibrk, urednica magazina “Lepota i zdravlje”, Jelena Bačić-Alimpić, književnica i novinarka, Robert Čoban, predsednik “Color Press Grupe”, kao i druge kolege iz CPG-a, Mirjana Pantoš, Angelina Čakširan, Ivan Vuković, Aida Bajazet, Žikica Milošević, Jasmina Ubiparip, Zoran Torbica. Časove će održati i kolege iz drugih medija: Marina Kosanović, Vesna de Vinča, Eržika Pap Reljin, Branka Opranović, Teodora Janković i mnogi drugi.

  Časovi se održavaju subotom, tokom semestra polaznici će imati priliku da prođu praksu u različitim izdanjima Color Press Grupe, a neki od njih i da dobiju posao, kao što je to slučaj sa svakom prethodnom generacijom Škole.

  Sve detalje o Školi za novinare CPG, utiske prethodnih generacija i intervjue sa predavačima, možete pogledati OVDE

  Rubrike: Vesti | Comments Off on Polaznicima Škole za urednike i novinare Color Press Grupe predavali novinari Jakša Šćekić i Slobodan Savić!

  Komentarisanje je za sada onemogućeno.