• Najsvežije na sajtu

 • CPG portali

 • « | Početak | »

  Počeo upis u Školu za novinare i urednike CPG! Branislava Opranović: Čitanje! Bez toga nema dobrog novinara!

  jelena.jovicic | 07. February 2016

  branislava opranovic

  Prolećni semestar Škole za novinare i urednike u Color Press Grupi počinje u subotu 5. marta. Ovog semestra biće upisana 20. generacija Škole.

  “Color Press Grupa” kao najveći izdavač magazina u regionu sa 64 izdanja i 11 internet portala i 70 konferencija i različitih događaja u 6 republika bivše Jugoslavije, svake godine zapošljava određen broj novih novinara i urednika koji kasnije rade na nekom od projekata i izdanja unutar grupe.

  Prednost pri zapošljavanju imaju kanidati koji prođu Školu za novinare i urednike CPG u kojoj polaznici kroz 55 časova u toku tri meseca prolaze sve najznačajnije segmente rada unutar sistema kompanije i prilagođavaju se za način rada u showbizz i lifestyle magazinima čijim izdavanjem se CPG bavi.

  Ovog semestra jedan od gostujućih predavača biće i novinarka lista Dnevnik, Branislava Opranović.

  Šta će polaznici moći da nauče na vašim časovima?

  – Trudiću se – a, sudeći po dosadašnjim rezultatima, uverena sam da ću u tome uspeti – da na najbolji mogući način, najiskrenije, prenesem budućim kolegama sve što sam ja za 28 godina bavljenja ovim poslom naučila i što znam. Zanat sam brusila od pijace do izveštavanja sa fronta u ex YU ratu. Radila i u vremenu blagostanja kada je novinarstvo bilo respektabilan posao, ali i u vreme velikog srozavanja profesije i drustvenog morala, inflacije, siromaštva… Predavaću im o moralnim principima profesije kao i tankoj žici koja ih deli sa jedne strane od zakonske odgovornosti, a s druge od slave i trona cenjenog i tiražnog autora. Moj edukativni rad mladi, budući novinari, ocenili su najvišim ocenama, na šta sam izuzetno ponosna! U mnogim redakcijama u zemlji i regionu rade moji pametni, talentovani i vredni đaci! Moj je moto: Profesor je dobar tek ako đak postane bolji od njega!

  Kakvi novinari su potrebni Srbiji danas i u budućnosti?

  – Novinari koji su obrazovani, agilni, angažovani, brzi, moralni, pametni, poznaju nove tehnologije, znaju strane jezike, ne boje se političkih i drugih pritisaka i ucena… Lojalni mediju u kome rade, a pre svega postulatima zanata i novinarskom kodeksu! Da ne kleče! Sve u svemu – Robin Hud!

  Šta biste poručili novim i budućim polaznicima CPG škole?

  – Rad, rad i rad! Nije fraza: Ne postaje se veliki novinar preko noći i nije dovoljan samo talenat. Talenat je često opasan, jer može da zaustavi na pola puta! Ono drugo je rad i obrazovanje! Čitanje! Bez toga nema dobrog novinara!

  Časove grupama od 12 do 15 polaznika drže dugogodišnji urednici, redaktori i novinari Color Press Grupe Lidija Ćulibrk, Jelena Bačić-Alimpić, Robert Čoban, Mirjana Pantoš, Angelina Čakširan, Aida Bajazet, Žikica Milošević, Jasmina Ubiparip, ali i kolege iz drugih medija: Aleksandar Filipović, Jakša Šćekić, Marina Kosanović, Vesna de Vinča, Eržika Pap Reljin, Branka Opranović, Zoran Torbica i mnogi drugi.

  Časovi se održavaju subotom od 10,00 do 15,15 u prostorijama Color Press Grupe, Temerinska 102, Novi Sad.
  11 subota po 5 časova – 55 časova:

  10,00 – 12,00 – 1-2. čas
  Pauza 15 min
  12,15 – 13,15 – 3. čas
  13,15 – 15,15 – 4-5. čas

  PARTICIPACIJA: 9.900 dinara + PDV = 11.880 RSD

  Color Press Grupa stipendira sa po jednom školarinom jednog polaznika/polaznicu romske nacionalnosti i jednog polaznika sa invaliditetom.
  Uplatnicu možete preuzeti ovde.

  Nakon što uplatite participaciju – fotografišite ili skenirajte overenu uplatnicu i zajedno sa svojim ličnim podacima (Ime i prezime, datum i mesto rođenja, završene škole, poznavanje jezika, eventualno radno iskustvo i mobilni telefon) i jednom Vašom fotografijom pošaljite na mail adresu: SkolaCPG@gmail.com

  Broj mesta je ograničen.

  Sva pitanja u vezi CPG škole možete da šaljete na mail SkolaCPG@gmail.com

  Rubrike: Predavači | Comments Off on Počeo upis u Školu za novinare i urednike CPG! Branislava Opranović: Čitanje! Bez toga nema dobrog novinara!

  Komentarisanje je za sada onemogućeno.