• Najsvežije na sajtu

 • CPG portali

 • « | Početak | »

  U toku upis u Školu za novinare – Aleksandar Filipović: Radujem se novim predavanjima i novim poznanstvima!

  jelena.jovicic | 14. September 2017

  2.DSC_6322

  Škola za novinare i urednike u magazinima i na portalima, pod novim nazivom “New Media Education Centre“, počeće 30. septembra, a upis nove generacije je u toku.

  “New Media Education Centre” organizuju kompanije Color Media Communications i Ninamedia.

  Color Media Communications u svom portfoliju ima četiri portala, jedan magazin i preko 70 događaja, konferencija i festivala. Ninamedia je kompanija koja se bavi praćenjem i analizom medijskog sadržaja, kao i organizacijom različitih događaja i festivala.

  Kroz Školu za novinare i urednike do sada je prošla 21 generacija polaznika, a najuspešniji u generaciji dobili su posao na portalima, u magazina ili organizaciji konferencija i festivala.

  Razgovarali smo sa Aleksandrom Filipovićem, voditeljem i urednikom emisije “Tabloid” na RTV i dugogodišnjim predavačem u Školi za novinare i urednike.

  Za šta su polaznici, iz vašeg dugogodišnjeg novinarskog iskustva, najviše zainteresovani?

  – Meni se jako sviđa što su u pitanju mladi, pametni, snalažljivi ljudi. Da su svesni u kom vremenu žive. Da su čvrsto na zemlji. Da imaju novinarsku radoznalost, ali da fenomenalno razlikuju prave od lažnih vrednosti. To su mladi ljudi koji traže svoje mesto u medijskom prostoru.

  Sa mnogim polaznicima ste postali, možemo slobodno reći, prijatelji. Da li je to jedna od prednosti ovog kursa, neposrednost i opuštenostu u učenju i radu?

  – Polaznici CPG grupe uvek znaju da mogu da se oslone na mene. Drago mi je da im spadam u omiljene predavače.
  Ne pravim oko sebe nikakav lažni sjaj zvezde… i nekog tv stara. Kolega sam, dobronameran.. Takve volim i da pozivam u goste u mojoj emisiji. Drago mi je što sam sa mnogim mladim ljudima postao prijatelj.. Mladost i mene čini modernijim i više u trendu.

  Šta biste poručili budućim polaznicima CPG škole za novinare?

  – Moja poruka je da se radujem novim predavanjima. Da spreme dobra pitanja i svoje biografije. I da će prvih pet minuta da se predstave. To će biti mini improvizacija kao da ste na audiciji na televiziji. I taj prvi susret i utisak je jako jako bitan…

  Časove grupama od 12 do 15 polaznika drže dugogodišnji urednici, redaktori i novinari Color Media Communications i Color Press Grupe Lidija Ćulibrk, Jelena Bačić-Alimpić, Robert Čoban, Mirjana Pantoš, Angelina Čakširan, Aida Bajazet, Žikica Milošević, Jasmina Ubiparip, ali i kolege iz drugih medija: Aleksandar Filipović, Jakša Šćekić, Marina Kosanović, Slobodan Savić, Vesna de Vinča, Eržika Pap Reljin, Branka Opranović i mnogi drugi.

  Časovi se održavaju subotom od 10,00 do 15,15 u prostorijama Ninamedije, Vojvode Mišića 9, Novi Sad i polaznici će proći ukupno 55 časova.

  Sve informacije pronađite na zvaničnom sajtu www.novinarskaskola.rs

  Rubrike: Predavači | Comments Off on U toku upis u Školu za novinare – Aleksandar Filipović: Radujem se novim predavanjima i novim poznanstvima!

  Komentarisanje je za sada onemogućeno.