• Najsvežije na sajtu

 • CPG portali

 • « | Početak | »

  U toku upis u Školu za novinare i urednike CPG! Eržika Pap Reljin: Novinarstvo morate da volite, to nije posao od 9 do 5!

  jelena.jovicic | 25. February 2016

  erzika-660x427

  “Color Press Grupa” kao najveći izdavač magazina u regionu sa 64 izdanja i 11 internet portala i 70 konferencija i različitih događaja u 6 republika bivše Jugoslavije, svake godine zapošljava određen broj novih novinara i urednika koji kasnije rade na nekom od projekata i izdanja unutar grupe.

  Prednost pri zapošljavanju imaju kanidati koji prođu Školu za novinare i urednike CPG u kojoj polaznici kroz 55 časova u toku tri meseca prolaze sve najznačajnije segmente rada unutar sistema kompanije i prilagođavaju se za način rada u showbizz i lifestyle magazinima čijim izdavanjem se CPG bavi.

  I ovog semestra jedan od predavača biće i Eržika Pap Reljin, novinarka Radio televizije Vojvodine.

  Šta će polaznici moći da nauče na vašim časovima?

  – Kako ostati maksimalno pribran kada su teme škakljive i kako sprovoditi kontrapunkt.

  Kakvi novinari su potrebni Srbiji danas i u budućnosti?

  – Pre svega nezavisni i objektivini. Naravno, to je lako reći, ali svako ko želi da radi svoj posao čestito je pomalo neprilagođen. Novinarstvo je, možda i više nego neke druge profesije doživelo težak sunovrat poslednjih dvadeset godina. Biti novinar je nekad značilo pripadati intelektualnoj eliti, odnosno bile su pristojne plate i postojala je mogućnos da se menja svet. Danas je ono lako podložno pritiscima političke, estradne i ekonomske kvazi elite, i to je zanimanje koje je malo plaćeno a u pojedinim slučajevima uz to je i posao viskog rizika. Nažalost, nikada nije bilo lako biti novinar u Srbiji. A svakako neće biti lako ni dalje. Biti objektivan i nezavisan novinar danas je veoma teško, ali nije neizvodljivo.

  Šta biste poručili novim i budućim polaznicima CPG škole?

  – Potrebno je pre svega da volite taj posao, jer to nije posao od 9 do 5.

  Časove grupama od 12 do 15 polaznika drže dugogodišnji urednici, redaktori i novinari Color Press Grupe Lidija Ćulibrk, Jelena Bačić-Alimpić, Robert Čoban, Mirjana Pantoš, Angelina Čakširan, Aida Bajazet, Žikica Milošević, Jasmina Ubiparip, ali i kolege iz drugih medija: Aleksandar Filipović, Jakša Šćekić, Marina Kosanović, Vesna de Vinča, Eržika Pap Reljin, Branka Opranović, Zoran Torbica i mnogi drugi.

  Časovi se održavaju subotom od 10,00 do 15,15 u prostorijama Color Press Grupe, Temerinska 102, Novi Sad.
  11 subota po 5 časova – 55 časova:

  10,00 – 12,00 – 1-2. čas
  Pauza 15 min
  12,15 – 13,15 – 3. čas
  13,15 – 15,15 – 4-5. čas

  PARTICIPACIJA: 9.900 dinara + PDV = 11.880 RSD

  Color Press Grupa stipendira sa po jednom školarinom jednog polaznika/polaznicu romske nacionalnosti i jednog polaznika sa invaliditetom.
  Uplatnicu možete preuzeti ovde.

  Nakon što uplatite participaciju – fotografišite ili skenirajte overenu uplatnicu i zajedno sa svojim ličnim podacima (Ime i prezime, datum i mesto rođenja, završene škole, poznavanje jezika, eventualno radno iskustvo i mobilni telefon) i jednom Vašom fotografijom pošaljite na mail adresu: SkolaCPG@gmail.com

  Broj mesta je ograničen.

  Sva pitanja u vezi CPG škole možete da šaljete na mail SkolaCPG@gmail.com

  Rubrike: Predavači | Comments Off on U toku upis u Školu za novinare i urednike CPG! Eržika Pap Reljin: Novinarstvo morate da volite, to nije posao od 9 do 5!

  Komentarisanje je za sada onemogućeno.