• Najsvežije na sajtu

 • Kalendar objava

  May 2020
  M T W T F S S
  « Sep    
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
 • CPG portali

 • « | Početak | »

  Iskustva diplomaca Škole za novinare i urednike koji su već dobili posao u CPG!

  CPG škola | 02. September 2013

  Slova na diplomama, koje su stekli polaznici prolećnjeg semestra CPG škole za novinare i urednike, još su sveža, a mladi kreativci već imaju priliku da upotrebe znanja koja su im prenele iskusne kolege. Najuspešniji učenici dugogodišnjih urednika, redaktora i novinara: Roberta Čobana, Lidije Ćulibrk, Gabrijele Vinković-Mirković, Aide Bajazet, Ivane Stanišić, Angeline Čakširan, Žikice Miloševića… novo su pojačanje vodećeg izdavača magazina u regionu.

  ZoranaDejan Silvija pišu za lifestyle magazine, uređuju portale i odlično se snalaze na novim poslovima! Nekima od njih ovo nije prvo radno iskustvo medijima, ali upravo mogućnost da postanu deo uspešne kompanije privukla ih je da upišu školu. Dvadesetšestogodišnja Zorana Stojković završila je master studije španskog jezika i hispanske književnosti, a televizijskim novinarstvom se bavila od studentskih dana.

  Zorana Stojkovic Zorana Stojković

   

  “Prva iskustva sticala sam na TV Avali, a potom sam prešla na Happy i vodila kviz ’Naslovna strana’. U školu CPG sam se prijavila da naučim kako se radi u štampanim medijima, ali prvenstveno kako bih dobila šansu da se zaposlim. Oglas za školu je video moj momak na internetu i odmah me prijavio”, kaže Zorana, koja je angažovana na izdanjima Lepota i zdravlje, Top Zdravlje i Lekovito bilje. “U životu se vodim time da su snovi besplatni, a znanja nikad dosta”, nastavlja Zorana: “Zato smatram da je dvomesečni kurs suviše kratak da bi se savladale sve veštine – ima toliko toga da se nauči, pa bi broj časova trebalo povećati. U školi sam najviše volela da radim praktične zadatke, trebalo ih je biti više, a priče o izdanjima manje”, rekla je polaznica škole.

  Dejan Ajdukovic Dejan Ajdukovic

  Sa koleginicinim mišljenjem saglasan je i Dejan Ajduković, koji od avgusta radi kao urednik na portalu Svet.rs.
  “Trebalo bi produžiti obuku na barem tri meseca, naša je trajala dva. U početku, dok mi je sve bilo nepoznato, bilo je veoma naporno, ali sam se kasnije uhodao”, priča Dejan i objašnjava kako se snalazi na novom poslu. “Posle škole sam ostvario saradnju sa nekoliko urednika za koje sam pisao, tako što sam slao predloge tema i oni su me angažovali da pišem tekstove za njih. Posle mesec dana na portalu Svet.rs su otvorene rubrike Hronika i Sport, i ja sam aplicirao za poziciju urednika i dobio angažman. Već mesec dana radim, posao mi je dinamičan i uzbudljiv, još mnogo treba da naučim, ali imam dobru komunikaciju sa kolegama – važno mi je da znam da mogu nekom da se obratim ako imam nedoumica”, kaže tridesetšestogodišnji Dejan, diplomirani ekonomista i nekadašnji saradnik u magazinu M@N, novinama Akter, kao i dopisnik STV televizije iz Čikaga.

  Silvija Šebić Silvija Šebić

   

  Zajedno sa Dejanom nove rubrike uređuje i Silvija Šebić, master inženjer menadžmenta, koja je CPG školu upisala da bi bolje upoznala rad u medijima.
  “Kroz predavanja sa urednicima stekli smo uvid u operativne i organizacione zadatke koje je potrebno izvršiti pri koncipiranju magazina, ali tada je to bilo pomalo teško shvatiti, jer su nam osnove sa kojima smo se upoznavali paralelno bile strane”, priča Silvija svoja iskustva i po neku zamerku: “Za sve nam je uvek falilo još koji čas. Moj lični utisak je da bi predavanja u prvim nedeljama trebalo da se baziraju isključivo na osnove novinarstva i rada na web portalima, na kojima se ujedno može vežbati naučeno, kroz pisanje vesti, intervjua, izveštaja… To bi polaznicima omogućilo lakše snalaženje u redakcijskom radu”, kaže novopečena urednica.

   

  Jesenji semestar Škole za novinare i urednike u CPG počinje u subotu 5. oktobra!

  Skola01

  “Color Press Grupa” kao najveći izdavač magazina u regionu sa 64 izdanja i 11 internet portala u 6 republika bivše Jugoslavije, svake godine zapošljava određen broj novih novinara i urednika koji kasnije rade na nekom od projekata i izdanja unutar grupe. Prednost pri zapošljavanju imaju kanidati koji prođu Školu za novinare i urednike CPG, u kojoj polaznici kroz 55 časova u toku tri meseca prolaze sve najznačajnije segmente rada unutar sistema kompanije i prilagođavaju se za način rada u showbizz i lifestyle magazinima čijim izdavanjem se CPG bavi.

  Color Press Grupa će stipendirati školarinu jednoj osobi sa invaliditetom i jednom polazniku romske nacionalnosti. Časovi se održavaju subotom od 10,00 do 15,15 u prostorijama Color Press Grupe, Temerinska 102, Novi Sad. Upis traje do 30.09.2013. a detalje o upisu možete pročitati OVDE

  Rubrike: Uncategorized | Comments Off on Iskustva diplomaca Škole za novinare i urednike koji su već dobili posao u CPG!

  Komentarisanje je za sada onemogućeno.